MENÜ
KADIN ERKEK
X
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
Aradığın kriterlere uygun ürün bulunamadı.
İlgili Kategoriler
İlgili Markalar

NBA 2024-25 Sezonunda Bizi Bekleyen Dönüm Noktaları ve Rekorlar!

Yazı: Muratcan Ediz

NBA 2024-25 sezonu yaklaşıyor ve birçok tarihi istatistiksel dönüm noktası kapıda. Kevin Durant, James Harden ve LeBron James gibi isimlerin yer aldığı bu sezon takip edilmesi gereken 10 önemli bireysel dönüm noktası ve kırılabilecek bazı önemli rekorlarını sizin için derledik. NBA yeni sezon başlangıcını büyük bir heyecanla kutluyor ve iyi okumalar diyoruz.


Kevin Durant – Sayı rekoru

Sneaks Up

Durant, şu ana kadar attığı 28,924 sayıyla tüm zamanların en çok sayı atan sekizinci oyuncusu. 30,000 sayıya ulaşmak için 1,076 sayıya daha ihtiyaç duyuyor. Ancak Wilt Chamberlain’i (31,419) geçerek yedinci sıraya yükselme şansı oldukça düşük. Wilt’i geçemese de Kevin durant 30.000 sayıya ulaşarak büyük başarıya imza atmış olacak. Çünkü bu barajı geçen tarihte yalnızca 7 oyuncu var.


James Harden – Üçlük İsabeti

Sneaks Up


Harden, 2,940 kariyer üçlüğüyle Ray Allen’ı geçmek için 34 üçlük daha atması gerekiyor. Ayrıca, 3,000 üçlük atan ikinci oyuncu olabilmek için sadece 60 üçlüğe ihtiyacı var.

James Harden – Sayı Rekoru

25,885 puanla tarihin en çok sayı atan 20. oyuncusu  olan James Harden, Kevin Garnett’i (19. sırada) geçmek için 187 sayıya ihtiyaç duyuyor ve son dönemlerdeki skorlama düzeyini korursa daha da yukarılara tırmanma şansı bulabilir. Yani şöyle özetleyelim, Harden 24-25 sezonunda 20. sıradan 11. sıraya kadar yükselebilir.




LeBron James ve LeBron James Jr!

Sneaks Up

NBA basketbol tarihini geçin dünya spor tarihinde dahil hiç görülmemiş bir milat bu. Tarihin en iyilerinden biri olarak görülen LeBron James ve bu sene Lakers tarafından draft edilen oğlu LeBron James Jr aynı takımda! NBA’de daha önce babanın koç oğlunun ise oyuncu olduğu bir çok senaryo izledik. Ama böylesinin gerçekten eşi benzeri yok. Muhtemelen tarihler 22 Ekim’i gösterdiğinde Lakers’ın ilk maçı olan Timberwolves’a karşı bu tarihe tanıklık edeceğiz.

LeBron James – Maç sayısı

LeBron, kariyerinde 1,492 maçta sahaya çıktı. John Stockton’ı (1,504) geçmek için 13 maça daha ihtiyaç duyuyor. Eğer bu sezon 69 maç oynarsa, tüm zamanların en çok maç yapan oyuncuları arasında 2. sıraya yükselebilir.

LeBron James – Top Çalma

Kralın dönüm noktaları her zamanki gibi bitmek bilmiyor. LeBron 2,275 top çalma ile tüm zamanların sekizinci sırasında yer alıyor. Scottie Pippen’i geçmek için 33, Maurice Cheeks’i geçmek için ise 36 top çalmaya ihtiyacı var. Eğer bu rakamları elde ederse King James tarihin en çok top çalan 6. oyuncusu olacak.

LeBron James – Üçlük İsabeti

Evet yine LeBron! Ancak bu kategori kariyeri boyunca kendisinin yaptığı en iyi şey olarak bilinmez. 2,410 üçlükle tarihte en çok üçlük atan sekizinci oyuncu olan LeBron, Kyle Korver’ı geçmek için 41 üçlük, Reggie Miller’ı geçmek için ise 151 üçlük atması gerekiyor. Bunları başarırsa eğer LeBron James tarihte en çok üçlük isabeti bulan 5. oyuncu olabilir.


Chris Paul – Asist Krallığı

Sneaks Up

Paul, Jason Kidd’i geçmek için 198 asist daha yapması gerekiyor. Eğer sağlıklı kalıp tüm sezon 60 maça yakın bir oyun çıkarırsa tarihin en çok asist yapan 2. oyuncusu olabilir.

Chris Paul – Top Çalma Krallığı

Kidd’i geçmek için yalnızca 71 top çalmaya ihtiyaç duyuyor. Bunu başarırsa tarihin en çok top çalan 2. oyuncusu olma şansı var.

Russell Westbrook

Sneaks Up

Westbrook, 25,211 sayıyla 25. sırada. Reggie Miller’ı geçmek için 69 sayıya ihtiyacı var. Bu sezon ortalama 860 sayı atarsa, tüm zamanların en skorer isimleri arasında daha üst sıralara tırmanma fırsatı bulabilir.


Rudy Gobert

Sneaks Up

Gobert, bugüne kadar 4 kez kazandığı Kia NBA Savunma Oyuncusu ödülünü 5 kez kazanarak tarihe geçme şansını elde edip bu ödülü en çok kazanan oyuncu olma şansını elde edebilir.

Bu 2024-2025 sezonu dönüm noktaları, sadece bireysel başarıları değil, aynı zamanda bu oyuncuların yüksek seviyede mücadele etmeye devam ettikleri ve NBA tarihinin zenginliğini de gözler önüne seriyor. Şunu söylemek gerekirse yeni sezon için NBA’de heyecan verici bir sezon bizleri bekliyor!